Hennepkwekerij in huurwoning: dit zijn de gevolgen

Hennepkwekerij in huurwoning: dit zijn de gevolgen

Hennepkwekerij huurwoning : iemand spreekt u op straat aan. Hij heeft een manier waarbij u veel geld kunt verdienen. En u hoeft hier niets voor te doen. Het enige wat noodzakelijk is, is het beschikbaar stellen van uw zolder. Hij heeft het over een hennepkwekerij in uw huurwoning.

Het lijkt eenvoudig, de gevolgen kunnen echter enorm zijn!  Deze gevolgen bestaan onder andere uit het volgende.
Allereerst wordt de huurovereenkomst ontbonden. U heeft zich namelijk niet gehouden aan de regels die zijn opgenomen in het huurcontract. Volgens het huurcontract moet u zich als een goed huurder gedragen.   

 

Daarnaast overtreedt u de wet. Het zogenoemde goed  huurderschap is in het Burgerlijk Wetboek opgenomen. Daarnaast handelt u in strijd met het bestemmingsvereiste. Zoals reeds omschreven is ontbinding van de huurovereenkomst op grond van art. 6:265 lid 1 BW een logisch gevolg. Daarnaast kan het voorkomen dat de woningbouwvereniging u op de zogenoemde “zwarte lijst” plaatst. Dit betekent dat u gedurende twee jaar geen woning kunt huren.

De gemeente grijpt bij de ontdekking van de hennepkwekerij in. De woning wordt voor veelal drie maanden gesloten. Dit houdt in dat u bij ontdekking uw woning niet meer in kunt. Ook als de woningbouwvereniging besluit de huurovereenkomst niet te ontbinden. 

 

U krijgt daarnaast een strafblad en een bijbehorende straf. U overtreedt namelijk de Opiumwet. In deze wet is opgenomen dat u geen hennepkwekerij in uw woning mag hebben. Andere mogelijke gevolgen zijn het vergoeden van de schade (denk aan waterschade/herstel illegaal afgetapte stroom). Ook kunt u het recht op een uitkering kwijtraken. En om niet te vergeten, het hebben van een hennepkwekerij is gevaarlijk. Denk hierbij aan het risico op brand/kortsluiting.

Kortom: het starten van een hennepkwekerij kan interessant lijken. De gevolgen zijn echter vele malen groter.

kwekerij