Hoe kunt u huurachterstand oplossen

Hoe kunt u huurachterstand oplossen

Hoe kunt u huurachterstand oplossen: in dit artikel wordt omschreven wat u kunt doen om uw huurachterstand op te lossen.
Het is vervelend als u een huurschuld heeft opgebouwd. Maar u bent niet de enige! Want er zijn duizenden mensen die een huurachterstand hebben. En het feit dat u dit artikel leest, betekent dat u uw huurachterstand wilt oplossen. En dat is erg belangrijk. U neemt een juiste stap die ervoor zorgt dat de kans groot is dat u uw woning kunt blijven behouden.


Stappenplan

Hieronder is een stappenplan weergegeven met daarin de belangrijkste stappen die u moet nemen om uw huurschuld aan te pakken.
1. Neem contact op met uw woningbouwvereniging. Vraag een gesprek aan waarin u aangeeft dat u de huurschuld wilt oplossen. Het is voor woningbouwverenigingen erg belangrijk om te weten dat u iets aan de achterstand wilt doen.
2. Neem contact op met maatschappelijk werk binnen uw gemeente. Zij helpen u met het in kaart brengen van alle schulden. Dit is belangrijk als u bijvoorbeeld ook een schuld heeft bij de energieleverancier. Of bij een andere partij. De maatschappelijk werker maakt samen met u een plan van aanpak.
3. Overweeg om in budgetbeheer te gaan. Dit geeft de partij waar u een schuld heeft zekerheid dat de vaste lasten vanaf nu worden betaald. Zij zijn daardoor eerder bereid om met u een regeling te treffen. Dit geeft meer zekerheid. Wilt u weten wat budgetbeheer inhoudt? Klik dan hier.
4. Zorg ervoor dat vanaf nu uw vaste lasten worden betaald. Reserveer van uw loon of uitkering het bedrag wat u daarvoor nodig heeft. Heeft u geen inkomsten? Dan helpt de maatschappelijk werker u met het aanvragen van inkomsten.

Het is belangrijk dat u hulp accepteert. Dit is een belangrijke stap op weg naar een schuldenvrije toekomst!