Het kan voorkomen dat u een schuld heeft. De schuldeiser vindt het belangrijk dat deze schuld wordt betaald. Een schuldeiser kan dit minnelijk oplossen. Dit betekent dat hij of zij in contact met u treedt met het verzoek om de schuld af te lossen of een betalingsregeling te treffen.
Ook kan de schuldeiser naar de rechter stappen. Met als doel het behalen van een vonnis. Met dit vonnis kan de schuldeiser verschillende maatregelen nemen, bijvoorbeeld het leggen van bankbeslag.
U stelt hierbij wellicht de vraag: mag er bankbeslag worden gelegd?
Mag er bankbeslag worden gelegd?
Het antwoord is: ja, als er een vonnis is waarin de rechter de vordering heeft toegewezen, dan mag er bankbeslag worden gelegd.
Een schuldeiser heeft na het toewijzen van de vordering verschillende mogelijkheden als het gaat om beslag leggen. En dus ook het leggen van bankbeslag. Dit wordt door een deurwaarder ten uitvoer gelegd. Een deurwaarder zal echter vaak niet meteen over gaan tot bankbeslag. Deze zal echter vaak eerst laten onderzoeken of uw inkomsten heeft. Er kan namelijk ook loonbeslag worden gelegd.
Kiest een schuldeiser toch voor bankbeslag? Houdt er dan rekening mee dat deze rekening dient te houden met de beslagvrije voet. Dit is het deel van de inkomsten die u nodig heeft om uw vaste lasten te kunnen betalen. En maandelijks boodschappen te kunnen doen. Houdt de deurwaarder geen rekening met de beslagvrije voet? En wenst u te weten wat u hiertegen kunt doen? Klik dan hier
Een advies is echter: laat het niet zover komen. Probeer altijd met uw schuldeiser in contact te komen en tref een betalingsregeling voor de openstaande schuld.