Stopzetten budgetbeheer

Stopzetten budgetbeheer


Wilt u budgetbeheer stopzetten? Omdat u van mening bent dat u het zelf weer kunt doen? Of omdat u niet tevreden bent over de budgetbeheerder?
Dan dient u dit verzoek schriftelijk in te dienen. U stuurt een brief aan uw budgetbeheerder waarin u aangeeft dat u uw financiën weer zelf wilt beheren. U kunt budgetbeheer namelijk alleen schriftelijk stopzetten. Een mondelinge mededeling is niet voldoende.
Geef daarbij aan vanaf wanneer u de financiën weer zelf wilt doen. En waarom u denkt dat u het weer zelf kunt doen. Budgetbeheer wordt stopgezet worden na een indicatie van uw begeleiding en/of het Meldpunt Schuldhulpverlening van uw gemeente.
Houdt er rekening mee dat de opzegtermijn minimaal één maand is. Vraag uw budgetbeheerder naar de opzegtermijn die op uw situatie van toepassing is.


budgetbeheer

Is er ook sprake van een schuldregeling? Houdt er dan rekening mee dat uw budgetbeheerder u hiermee niet meer begeleidt. En dat u de afhandeling van de schuldregeling zelf moet oppakken. Het advies is daarom om pas na positieve beëindiging van de schuldregeling, budgetbeheer stop te zetten.
Het kan ook zijn dat budgetbeheer is opgestart, als voorwaarde bij een schuldregeling. Dit betekent dat u tussentijds budgetbeheer niet kunt stopzetten.