Aanvragen van budgetbeheer

In dit artikel wat is budget beheer? Vindt u informatie over het aanvragen van budgetbeheer. Eerst wordt uitgelegd wat dit inhoudt. Daarnaast wordt het aanvragen van budgetbeheer omschreven.

Wat is budgetbeheer?

Uw inkomsten komen bij de Kredietbank binnen. De Kredietbank is een instelling vanuit de overheid die u helpt met schulden.
Budgetbeheer is om ervoor te zorgen dat u uw vaste lasten tijdig en volledig kunt betalen. En dat hierdoor uw schulden verminderen.
Ook de kans op nieuwe schulden wordt hierdoor kleiner.
U kunt budgetbeheer aanvragen als u 18 jaar of ouder bent en als u in Nederland woonachtig bent.
Budgetbeheer is in veel gevallen verplicht als u de schuldsanering in gaat.


Wat doet de Kredietbank

De Kredietbank kijkt samen met u naar uw inkomsten en uitgaven. Een medewerker van de Kredietbank bepaalt welke betalingen vanuit de Kredietbank worden gedaan. En wat u per week voor leefgeld krijgt.
Deze afspraken worden opgenomen in een budgetplan.

Als u budgetbeheer aanvraagt, krijgt u een bankrekening bij de Kredietbank. Op deze rekening komen maandelijks de inkomsten binnen.
De Kredietbank betaalt van deze inkomsten de belangrijkste rekeningen. Zoals bijvoorbeeld de huur, energierekening en het water. Heeft u schulden? Dan lost de Kredietbank met uw inkomsten de schulden af. Ook creëert de Kredietbank een soort spaarpotje. Zij betaalt hiermee extra rekeningen.


Aanvragen van budgetbeheer

Heeft u de stap genomen om in budgetbeheer aan te vragen? Dan vult u via de website van de Kredietbank binnen uw gemeente het aanvraagformulier in. De Kredietbank nodigt u vervolgens uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de medewerker van de Kredietbank welke gegevens u aan moet leveren.
Het is belangrijk dat u er zelf voor zorgt dat u maandelijks inkomsten heeft. Ook heeft u een bankrekening nodig waarbij u niet in het rood kunt staan. Alle automatische incasso’s die u heeft, dienen te worden stopgezet.

Wilt u liever bewindvoerding? Zie dan het artikel bewindvoering aanvragen.