Wat is letselschade?

Wat is letselschade? Letselschade is schade die een persoon oploopt als gevolg van een ongeval. Letselschade bestaat uit materiële schade als immateriële schade.

Materiële schade bestaat uit schade aan goederen. Zoals een voertuig of kleding. Deze schade kan worden vastgesteld door een schade expert. Bijvoorbeeld een expert in dienst van de verzekeringsmaatschappij.

Immateriële schade

Immateriële schade omvat lichamelijke en/of geestelijke schade. Deze schade is
Immateriële schade is echter complex. Deze schade wordt vastgesteld door een arts of psychiater. Maar ook kosten die u heeft moeten maken. Zoals medische kosten of het inschakelen van thuishulp.

Voorbeelden van immateriële schade: armletsel, beenletsel, botbreuken, buikletsel, whiplash.
Psychische schade is al hetgeen niet onder materiële schade valt. Daarnaast kan er shockschade ontstaan. Deze schade ontstaat bij personen die een ongeval hebben zien gebeuren. Of direct hierna op de plaats van het ongeval is aangekomen. Psychische en shockschade worden allebei door een psychiater vastgesteld.

Schadevergoeding

Heeft u letsel opgelopen? Dan kan het zijn dat u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen. Ook wel smartengeld genoemd. Neem hiertoe zelf het initiatief. Laat dit door een expert nagaan. U kunt hiervoor een schadebureau of een letselschade expert inschakelen. Is een gang naar de rechter gewenst? Dan is het belangrijk dat u een advocaat in de arm neemt.

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is een juridische professional die gespecialiseerd is in het omgaan met zaken waarbij letsel of schade aan iemands lichaam of geest is veroorzaakt als gevolg van de nalatigheid of onrechtmatige daad van een andere partij. Deze advocaten vertegenwoordigen slachtoffers van ongevallen, medische fouten, arbeidsongevallen, verkeersongevallen en andere situaties waarbij letsel is opgelopen.

Wilt u meer informatie over een letselschade advocaat? Klik dan op de link de letselschade advocaat voor verdere informatie.

Wat is letselschade